Hvorfor vælge videnskabsstudier?

Vil du styrke koblingen mellem naturvidenskab, teknologi og samfund?

Så er kurser i videnskabsstudier måske noget for dig. Her møder du en anden videnskabelig verden, end den du kender fra laboratoriet, og du lærer om samspillet mellem naturvidenskab, teknologi, historie, samfund og mennesker.

Hvorfor fik Sverige, men ikke Danmark atomkraft? Hvorfor kom Galileo Galilei i husarrest i 1600-tallet for at sige, at Jorden bevæger sig? Hvorfor bruger Europa milliarder på at lede efter Higgs-partiklen? Og hvorfor er det så svært at omsætte klimaforskning til klimapolitik?

Det er nogle af de spørgsmål, forskere i videnskabsstudier interesserer sig for. Svarene er med til at forklare, hvordan naturvidenskab, teknologi og samfund er forbundet.

Din kompetenceprofil med Videnskabsstudier

Kompetencemæssigt vil kurser i videnskabsstudier give dig redskaber til at arbejde med koblingen mellem naturvidenskab og innovation, kommunikation, historie samt en række andre samfundsforhold. Du vil lære at anvende din naturvidenskabelige viden til at gøre en forskel i samfundet.

Kurser og uddannelser i videnskabsstudier vil klæde dig på til at varetage en bred vifte af jobs f.eks. inden for:

  • Forskning, udvikling og undervisning i virksomheder og offentlige organisation
  • Videnskabsformidling i forskellige medier og til forskellige målgrupper
  • Konsulentvirksomhed for private og offentlige institutioner
  • Administrative og politiske forhold vedrørende forskning og innovation
  • Undervisning i gymnasieskolen

Videnskabsstudier var et hit til jobsamtalen

Astronomiens, matematikkens og teknologiens historie. Simon Olling Rebsdorf slugte det hele. Det hjalp ham senere til et job som videnskabskommunikatør.  

Lidt naturvidenskaber og lidt humanist

Kristine Hays Lynning har altid følt sig som en hybrid mellem en naturvidenskaber og en humanist. På Center for Videnskabsstudier fandt hun en uddannelse stærk kombination med det rette mix. I dag er hun lærer på Aarhus Tech (HTX).