Aarhus Universitets segl

Stine Block Mattesen

Fra videnskabsstudier til videnskabsformidling

Stine Block Mattesen er uddannet cand.scient. i Videnskabsstudier ved Institut for Matematik på Aarhus Universitet og arbejder nu som akademisk medarbejder på Naturstyrelsens hovedkontor, hvor hun beskæftiger sig med naturforvaltning og biodiversitet i store naturprojekter. For Stine har interesse altid været pejlemærket og drivkraften, når hun skulle navigere i de mange muligheder på studiet.

“Det vigtigste valg for mig var at fokusere min uddannelse på præcis det, der interesserede mig, nemlig videnskabshistorie. Jeg skrev speciale inden for området, fordi jeg brændte for emnet og ikke med tanke på mine jobmuligheder efterfølgende.”

En fleksibel uddannelse

For Stine blev kombinationen af en professionsbachelor som Skov- og landskabsingeniør og en kandidatuddannelse i Videnskabsstudier netop den mikstur, der førte hende til stillingen som akademisk medarbejder hos Naturstyrelsen. Fra Videnskabsstudier bruger hun særligt fagene Videnskabskommunikation, Videnskabsetik og Citizen Science, når hun i stillingen som akademisk medarbejder skal veksle mellem arbejdsopgaver som udarbejdelse af faglige notater i forbindelse med ministersager, projektkoordinering og faglige vurderinger, og når hun skal udarbejde løsninger til de forskellige projektprocesser og materiale til offentligheden.

“Videnskabsstudier giver et nuanceret perspektiv og en god forståelsesramme for mit arbejde, der ligger i et krydsfelt mellem naturfaglig viden, politik og samfundsinteresser. Helt konkret har videnskabs-kommunikation givet mig gode værktøjer, da jeg arbejder meget med skriftlige produkter i forskellige former. Overordnet giver uddannelsen en forståelse af samspillet mellem videnskab, teknologi og samfund.”

På Videnskabsstudier har Stine rettet sit fokus efter sin faglige interesse ved at tilvælge projektfag, som passede dertil eller ved at vinkle fagene i forhold til interesseområdet. Hun har også kombineret uddannelsen i Videnskabsstudier med valgfag i Biologi og Naturfagsdidaktik. For Stine var fordelen ved Videnskabsstudier den fleksibilitet, der gjorde at hun hele studiet igennem kunne lade sig pejle efter sine interesser og dermed opnå jobbet hos Naturstyrelsen.