Aarhus Universitets segl

50 opfindelser

Højdepunkter i teknologiens historie. Redigeret af Helge Kragh og Kristian Hvidtfelt Nielsen Med bidrag af Helge Kragh, Keld Nielsen, Kristian Hvidtfelt Nielsen, Hans Buhl, Gunver Lystbæk Vestergård, Morten A. Skydsgaard og Henry Nielsen.

Toilettet, telefonen, pengene og bogtrykkerkunsten. Teknologiens 50 største og vigtigste opfindelser er på én gang både ekstraordinære, dagligdags og uovertrufne. Og det er ikke tilfældigt, for de største opfindelser har alle haft gennemgribende betydning for os mennesker og vores samfund.

50 opfindelser - højdepunkter i teknologien er en teknologiens udviklingshistorie fortalt i en række gode historier af syv forskere, der viser, hvordan opfindelser ofte bliver til som små forbedringer og udviklinger. Vægten er derfor lagt på opfindelsernes historiske forudsætninger, deres betydninger og konsekvenser.

Bogen er udkommet som 3. bind i serien 50 højdepunkter på Aarhus Universitetsforlag. Serien er forlagets forskningsbaserede serie om de væsentligste og mest markante højdepunkter inden for en række fagområder.